Cursussen

Veel provinciale erfgoedhuizen en museumconsulenten geven trainingen en cursussen op diverse gebieden.
Raadpleeg onderstaande websites voor het actuele overzicht (in uw provincie).

Noord-Brabant

Zeeland
www.scez.nl/agenda

Landelijk
Daarnaast zijn er diverse landelijke organisaties die regelmatig cursussen organiseren, voor het meest recente aanbod verwijzen wij u naar de websites van de betreffende organisaties.

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzamelt, ontwikkelt en deelt praktisch toepasbare kennis voor erfgoedzorg.

De ErfgoedAcademie biedt een platform aan waar u uw kennis kunt aanvullen en uw vaardigheden kunt trainen.

Helicon biedt diverse trainingen op het gebied van collectiebeheer en calamiteiten.

VANWAARDE Trainingen Collectiehulpverlening middels de tabletop methode en art handling klassiek en bij calamiteiten.