Museumpeil

Het vakblad Museumpeil informeert museummedewerkers in Nederland en Vlaanderen over landelijke en regionale ontwikkelingen in de museum- en erfgoedsector vanuit een praktijkgericht perspectief.

Museumpeil bestaat sinds 1994 en is opgericht om kennis en ervaringen uit de museumpraktijk te delen. Het werd tot en met 2014 uitgegeven door het LCM in samenwerking FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.
In 2015 is het tijdschrift verzelfstandigd en wordt sindsdien uitgegeven door Stichting Museumpeil, een onafhankelijke stichting die ten doel heeft het bevorderen van uitwisseling en vermeerdering van kennis op museaal gebied onder medewerkers (betaald en onbetaald) verbonden aan musea en soortgelijke instellingen en organisaties in België en Nederland. Het tijdschrift verschijnt tweemaal per jaar.

Oude nummers van Museumpeil (t/m 2014) kunnen worden gedownload via de website van Museumpeil. Daar kunnen ook artikelen uit recentere exemplaren worden bekeken en kan een abonnement voor komende nummers worden afgesloten.