Search
Search

Verzekeren

Kies welke risico's je wel en niet neemt

Musea sluiten voor uiteenlopende zaken verzekeringen af. Er bestaan verzekeringen voor betaald personeel, vrijwilligers, bestuur of inboedel. En uiteraard ook verzekeringen voor de eigen collectie of bruiklenen. Voor je een verzekeringsagent inschakelt is het belangrijk te inventariseren welke risico’s er zijn. Pas als je dat weet, kun je beoordelen welke verzekeringen zinvol zijn om af te sluiten. Soms vallen premiekosten hoger uit dan het mogelijk financieel risico dat je loopt. Een spaarrekening kan dan goedkoper zijn dan het afsluiten van een verzekering. 

Downloads en literatuurtips

Financien

Verzekeren

Er zijn vele verzekeraars, er zijn maar weinig verzekeraars die een polis hebben speciaal voor musea en kunst. Verzekeren bij een verzekeraar in de buurt hoeft geen probleem te zijn. In deze checklist lees je waar je op moet letten bij het verzekeren van jouw collectie.

Download illustratie

Vugts en Kortleve, 2014

Download illustratie

Vugts en Kortleve, 2014

Verzekeren?

Waar moet je op letten bij het verzekeren van betaalde en vrijwillige medewerkers, het bestuur en de organisatie zelf? Wat zijn de acht meest voorkomende verzekeringen en hoe zorg je dat je goed, maar niet oververzekerd bent? Lees er meer over in dit document.

Download illustratie

Franjola van Hellemond, 2014

Bruikleenverkeer

Bij museaal bruikleenverkeer gaat het ook om zorgvuldig omgaan met objecten en zoeken naar de beste manier om dit te verzekeren. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan afgelopen jaren rondom dit thema.

Download illustratie

Museumvereniging, 2018

Neem contact op met een adviseur

De consulenten van het LCM helpen je graag persoonlijk verder. Afhankelijk van de provincie waar je je bevindt vaak zelfs op kosten van de provincie! Neem contact op met de dichtstbijzijnde consulent over de mogelijkheden.

Of zoek een leverancier

Ben je op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen, kijk een op deze leveranciers pagina. Daar tref je betrouwbare bedrijven die gespecialiseerd zijn in musea en erfgoed.

Menu

Ga naar de inhoud