Zoek
Zoek

Arbeidsvoorwaarden

Geven en nemen als basis voor motivatie

Goed personeelsbeleid gaat ervan uit dat medewerkers bereid en in staat zijn zelfstandig verantwoordelijkheid te dragen. Het evenwicht dat hierbij hoort is de balans tussen verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Je kunt niet ergens verantwoordelijk voor zijn zonder bevoegdheden. Het moet voor alle partijen duidelijk zijn waarover iemand mag beslissen en over welke middelen (en budget) hij mag beschikken. Het is belangrijk om deze zaken vast te leggen en ook te benoemen hoe hierover verantwoordelijkheid wordt afgedragen. Daarnaast zijn er algemene arbeidsvoorwaarden die voor iedereen gelijk zijn. Deze zijn bijvoorbeeld vastgelegd in een CAO.  

Downloads en literatuurtips

P&O

Toekomst van werken in musea

Hoe blijf je bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en trends als werkgever ook in de toekomst aantrekkelijk? De Museumvereniging heeft hier in 2018 een uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Download illustratie

Museumvereniging, 2018.

Inhoudsopgave personeelshandboek

Het personeelshandboek geeft medewerkers duidelijkheid en zekerheid voer hoe bepaalde belangrijke zaken in de organisatie zijn geregeld. Het samenstellen ervan is een intensieve en omvangrijke klus. Hier vindt u een uitgebreide inhoudsopgave van een handboek personeel. Deze inhoudsopgave is te gebruiken als checklist bij het opstellen van een eigen personeelshandboek.

Gelijke en eerlijke kansen voor iedereen

De Fair Practice Code is een gedragscode voor ondernemen en werken in kunst en cultuur op basis van vijf kernwaarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie. De code nodigt uit tot een kritische reflectie en biedt een handreiking voor hoe we samen tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt en beroepspraktijk komen. Alle informatie is te vinden op de website van de Fair Practice Code.

Download illustratie

Website Fair Practice code 2020.

Museum CAO

De Museum CAO wordt gebruikt bij veel grotere Nederlandse musea. Zonder lid te zijn van de cao, is het ook mogelijk als (kleinere) organisatie deze cao alleen te volgen. Hiermee geef je duidelijkheid en zekerheid voor je medewerkers. Leg vast in je personeelshandboek hoe je omgaat met de cao.

Download illustratie

Museumvereniging, update cao 1 januari 2020.

Neem contact op met een adviseur

De consulenten van het LCM helpen je graag persoonlijk verder. Afhankelijk van de provincie waar je je bevindt vaak zelfs op kosten van de provincie! Neem contact op met je dichtstbijzijnde consulent over de mogelijkheden.

Of zoek een leverancier

Ben je op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen, kijk een op deze leveranciers pagina. Daar tref je betrouwbare bedrijven die gespecialiseerd zijn in musea en erfgoed.

Menu

Ga naar de inhoud